Burgery to ostatnio jedne z bardzo popularnych dań. Warto nie tylko kosztować tych podawanych w restauracjach czy z food truckach, ale także spróbować przygotować je samemu w domu.

składniki:
- 2 łyżki sosu Steak marki Kühne
-
2 ząbki czosnku
-
½ kg wołowego mięsa mielonego
-
2 bułki razowe
-
Papryka Chili marki Kühne
-
Korniszony z czosnkiem marki Kühne
-
2 liście sałaty
-
1 czerwona cebula
-
2 plasterki sera żółtego
-
Sól, pieprz do smaku
przyrządzanie:
Mięso mielone dobrze wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pokrojoną w drobną kostkę papryczką chili. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Z mięsa uformuj burgery i podsmaż je na patelni grillowej po 2 minuty z każdej strony. Bułki przekrój na połowę. Połóż na nich liść sałaty, posmaruj sosem Steak i połóż mięso. Na ciepłego burgera połóż plasterek sera, pokrojoną cebulę i korniszony. Zakryj drugą częścią bułki.
ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














