Burgery to ostatnio jedne z bardzo popularnych dań. Warto nie tylko kosztować tych podawanych w restauracjach czy z food truckach, ale także spróbować przygotować je samemu w domu.
składniki:
- 2 łyżki sosu Steak marki Kühne
-
2 ząbki czosnku
-
½ kg wołowego mięsa mielonego
-
2 bułki razowe
-
Papryka Chili marki Kühne
-
Korniszony z czosnkiem marki Kühne
-
2 liście sałaty
-
1 czerwona cebula
-
2 plasterki sera żółtego
-
Sól, pieprz do smaku
przyrządzanie:
Mięso mielone dobrze wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pokrojoną w drobną kostkę papryczką chili. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Z mięsa uformuj burgery i podsmaż je na patelni grillowej po 2 minuty z każdej strony. Bułki przekrój na połowę. Połóż na nich liść sałaty, posmaruj sosem Steak i połóż mięso. Na ciepłego burgera połóż plasterek sera, pokrojoną cebulę i korniszony. Zakryj drugą częścią bułki.
ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem