Idealny, zdrowy, domowy. Najlepszy przepis na jogurt naturalny. Zobaczcie jak go zrobić.

składniki:
- 1litr mleka pasteryzowanego
- 200g jogurtu
- termometr do płynów
przyrządzanie:
- Mleko podgrzewamy do 45-50st.
- Jogurt traktujemy trzepaczką. Będzie dzięki temu puszysty i jednolity.
- Do jogurtu wlewamy odrobinę ciepłego mleka, mieszamy.
- Do mleka dodajemy jogurt wymieszany z odrobiną mleka.
- Najlepiej przelać mieszankę do termosu.
- Pozostawiamy w ciepłym miejscu, można przy kaloryferze na 5-8 godzin.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














