Kisiel można przygotować z dowolnych owoców, świeżych i mrożonych. Ilość wody i owoców jest dowolna. Jedno jest pewne - to deser niskokaloryczny, smaczny i banalny w przygotowaniu. Czy czujesz się przekonana? Bo my tak!
składniki:
- owoce: np. 1/2 szklanki jagód i około 1 i 1/2 szklanki wiśni, wydrylowanych
- 3 szklanki zimnej wody
- około 3 łyżeczek cukru
- 3 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej
przyrządzanie:
- Do rondelka włożyć jagody i wiśnie bez pestek, zalać 2 i 1/2 szklanką wody, dodać cukier i zagotować. Gotować przez około 2 minuty.
- Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w pozostałej 1/2 szklance zimnej wody i dodać do zagotowanych, wrzących owców. Zagotować i odstawić z ognia do wystudzenia.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















