Sok warzywny - samo zdrowie! Jeśli kupny sok pomidorowy jest dla Was PalceLizać to na pewno spodoba Wam się ten przepis! Tyle zdrowia w jednej szklance!
składniki:
- 5 kg dojrzałych pomidorów
- 2,5 łyżki cukru (w zależności od smaku pomidorów)
- 1, 5 płaskiej łyżki soli
- 1 łyżeczka pieprzu
przyrządzanie:
- Pomidory myjemy, parzymy, zdejmujemy skórkę i kroimy na kawałki.
- Do dużego garnka wkładamy pomidory, dusimy na małym ogniu przez około 50-60 minut.
- Ugotowane pomidory przecieramy przez sito.
- Sok bez pestek doprawiamy i gotujemy jeszcze około 5-10 minut.
- Wlewamy do wyparzonych słoików i ustawiamy do góry dnem do całkowitego wystygnięcia.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














