Jeżeli w Twojej zamrażalce nadal znajdują się mrożone owoce z ubiegłego sezonu to najwyższy czas wykorzystać je do orzeźwiającego sorbetu! Zobacz nasz przepis!
składniki:
- Mrożone owoce (około ½ kg): maliny, truskawki, wiśnie, porzeczki itp.
- 1 duża pomarańcza
- pół szklanki wody
- pół szklanki miodu
przyrządzanie:
- Owoce wyciągamy z zamrażalki na kilka minut, aby trochę odmarzły.
- Na tarce ścieramy skórkę z pomarańczy i wyciskamy sok. Łączymy z owocami.
- Dodajemy resztę składników i wszystko miksujemy na jednolitą masę.
- Następnie wkładamy sorbet na około 4 godziny do zamrażalki.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














