My uwielbiamy zdrowe ryby przyrządzane bez grama tłuszczu, a Wy? Taki obiad jest nie tylko dietetyczny, ale i zapewnia energię na cały dzień.
składniki:
- duży filet z dorsza
- cytryna
- koperek
przyrządzanie:
1. Filet rozmrozić, odsączyć z wody, w zależności od jego wielkości pokroić na 4 lub 5 kawałków.
2. Kawałki dorsza ułożyć w miseczce, zalać sokiem wyciśniętym z połówki cytryny, posypać koperkiem i pieprzem. Odstawić na pół godziny do lodówki.
3. W garnku do gotowania na parze układamy dorsza i gotujemy do miękkości.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














