Warty wypróbowania pomysł na dorsza.

składniki: 
- 80 dag filetów z dorsza
- 150 ml oliwy
- 2 cebule
- 150 ml wody mineralnej
- przyprawa do ryb
- 80 dag ziemniaków
- 40 dag dojrzałych pomidorów
- sól, pieprz
- natka pietruszki
przyrządzanie:
- Filety umyj, osusz i pokrój na kawałki. W rondlu rozgrzej oliwę, zeszklij na niej drobno posiekana cebulę. Włóż obrane, umyte i pokrojone w plastry ziemniaki. Dopraw.
- Dodaj sparzone, obrane ze skórki pokrojone w plasterki pomidory oraz kawałki dorsza.
- Duś pod przykryciem, aż ziemniaki będą miękkie. posyp posiekana natką pietruszki.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














