- 80 dag filetów z dorsza
- 20 dag pieczarek
- 1 pęczek dymki
- 2 pojemniki kremówki
- 1 mala puszka mandarynek
- 1 łyżeczka curry
- sól
- biały pieprz
- sok z cytryny
- listki mięty
Rybę umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Skropić sokiem z cytryny. Pieczarki i dymkę oczyścić, opłukać, potem również pokroić na male kawałki. Mandarynki osączyć, sok zlać do naczynia. W rondelku zagotować śmietanę, podgrzewać 5 minut na bardzo małym ogniu. Doprawić curry, solą i pieprzem. Dodać 2 łyżki soku owocowego. Wrzucić mandarynki, dymkę i pieczarki. Całość dusić na małym ogniu. Kawałki ryby posypać solą, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać sosem. Zapiekać 20 minut. Udekorować listkami mięty.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













