- 80 dag filetów z dorsza
- 20 dag pieczarek
- 1 pęczek dymki
- 2 pojemniki kremówki
- 1 mala puszka mandarynek
- 1 łyżeczka curry
- sól
- biały pieprz
- sok z cytryny
- listki mięty
Rybę umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Skropić sokiem z cytryny. Pieczarki i dymkę oczyścić, opłukać, potem również pokroić na male kawałki. Mandarynki osączyć, sok zlać do naczynia. W rondelku zagotować śmietanę, podgrzewać 5 minut na bardzo małym ogniu. Doprawić curry, solą i pieprzem. Dodać 2 łyżki soku owocowego. Wrzucić mandarynki, dymkę i pieczarki. Całość dusić na małym ogniu. Kawałki ryby posypać solą, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać sosem. Zapiekać 20 minut. Udekorować listkami mięty.