Pyszna tradycyjna drożdżówka. Warto posmakować.

składniki: 
Ciasto
- kostka drożdży
- 3/4 szklanki cukru
- pół szklanki oleju
- 3/4 szklanki letniego mleka
- 4 roztrzepane jajka
- 4 szklanki mąki tortowej
- 3/4 szklanki mąki
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3/4 szklanki cukru
- 1/3 kostki masła
przyrządzanie:
- Do miski wrzuć drożdże i dodaj do nich resztę składników w kolejności podanej w składnikach. Nie mieszaj i odstaw na 1,5 godz.
- Wymieszaj wszystko po tym czasie i przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
- Blaszkę z ciastem włóż do zimnego piekarnika i piecz ok. pół godziny w temperaturze 180 stopni C.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














