Ciasto z rabarbarem- propozycja na pyszny deser.

składniki: 
- szklanka cukru
 - szklanka oleju
 - szklanka zimnego mleka
 - 10 dag drożdży
 - 4 jajka
 - cukier waniliowy
 - 5 szklanek mąki pszennej
 - rabarbar
 
- 100 g cukru pudru
 - 100 g masła
 - 200 g maki
 
przyrządzanie:
- Drożdże rozkrusz i wymieszaj ze wszystkimi składnikami na ciasto.
 - Odstaw ciasto na 3 godziny, a następnie wyłóż na blachę.
 - Na ciasto wyłóż pokrojony w kostkę rabarbar.
 - Wszystkie składniki potrzebne do kruszonki rozcieraj chwilę palcami.
 - Piecz ciasto 45 minut w temperaturze 180 stopni C.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














