Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Duszona wołowina z fasolą i papryką

Mielona, duszona wołowina z papryką, fasolą i mnóstwem dodatków. Sycące danie. 

DSC0858

składniki:

  • 500 g mielonej wołowiny
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego
  • 1 czerwona cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 puszka pomidorów
  • cukier
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 150 g boczku
  • oliwa
  • sól pieprz
  • chilli w proszku
  • 1 łyżka oregano
  • 1 czerwona papryka
  • 1 puszka czerwonej fasoli

przyrządzanie:

  1. Boczek pokrój w kostkę o grubości 1 cm, a cebulę posiekaj drobno.
  2. Na zimną patelnię wrzuć boczek i ustaw średnią moc palnika. Następnie dolej łyżkę oliwy i wysmaż na miękkie skwarki.
  3. Gdy boczek wytopi trochę tłuszczu dodaj cebulę i całość smaż 3 minuty.
  4. Następnie przełóż na talerz, ale pozostaw tłuszcz na patelni. Ponownie rozgrzej patelnię, ale tym razem bardzo mocno i wrzuć mięso mielone. Smaż 5 minut.
  5. Po tym czasie dodaj z powrotem boczek z cebulą i posiekany drobno czosnek. Dopraw oregano, kminem rzymskim, chili w proszku, solą oraz pieprzem.
  6. Smaż na mniejszym ogniu ok. 30 sekund, po czym zalej puszką pomidorów. Doprawiamy cukrem dla zrównoważenia smaków i sosem sojowym.
  7. Dusimy pod przykryciem ok. 2 godzin. W międzyczasie podlewaj mięso wodą lub bulionem.
  8. Po 2 godzinach wrzuć pokrojoną na 2 cm segmenty paprykę. Duś ok. 25 min, aż będzie miękka.
  9. Na sam koniec czas na całą puszkę czerwonej papryki wraz z zalewą. Duś całość jeszcze 7 minut. Jeśli będzie za rzadkie oprósz nieco mąką pszenną.