Dyniowo- śmietankowa polewa do wszelakiego rodzaju deserów. Jeśli macie nadmiar dyni koniecznie przetestujcie. 
 
 
 
składniki: 
- 5 łyżek masła
 - opakowanie dowolnego serka śmietankowego typu Piątnica
 - 5 łyżek puree z dyni
 - 1,5 szklanki cukru pudru
 - pół łyżeczki cynamonu,
 - szczypta kardamonu
 
przyrządzanie:
- Masło i serek ubijać przez chwilę, aż powstanie mus
 - Dodać puree z dyni, wymieszać już ręcznie
 - Teraz powoli dosypywać cukier i przyprawy
 - Ucierać ręcznie, aż polewa będzie puszysta i gładka
 - Schłodzić w lodówce
 - Przepis na puree z dyni jest na naszej stronie:)
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














