Błyskawiczna sałatka na śniadanie, lunch dla każdego kto uwielbia na zdrowo coś przekąsić!

składniki:
- 1 główka sałaty
- 1 opakowanie rukoli albo opakowanie kiełków
- 4 jajka, ugotowane na twardo
- 200 g sera feta
- 1/3 pęczka koperku, drobno posiekanego
- 1 cebula dymka, drobno posiekana
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- garśc oliwek bez pestek
- 1-2 łyżki soku z cytryny
- sól
- czarny pieprz
przyrządzanie:
Sałatę oraz rukolę myjemy i rwiemy na małe kawałki. Jajka obieramy i kroimy w ćwiartki. Fetę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy w misce.
Koperek, dymkę, oliwę z oliwek i sok z cytryny dobrze mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do sałaty, mieszamy i podajemy.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














