Ekspresowa szarlotka z jabłkiem i cynamonem. Jeśli masz gotowe jabłuszka w słoiku to zrobisz ją w 20 minut!
składniki:
- 2 opakowania ciasta francuskiego
- 6 dużych i dojrzałych jabłek
- 2 łyżki cynamonu
- 4 łyżki masła
- jajko
- 6 łyżek cukru
przyrządzanie:
- Jabłka pokrój w kosteczkę
- Masło rozgrzej w garnku, wsyp jabłka, dodaj cukier i cynamon
- Duś na małym ogniu, około 20 minut
- Jeden płat ciasta francuskiego rozłóż na papierze do pieczenia
- Rozłóż na nim jabłka, pokryj je drugim
- Wszystkie boki złącz, na górze zrób dziurki widelcem
- Roztrzep żółtko i posmaruj wierzch
- Piecz w temperaturze 180 stopni około 20 minut
- Jedz cieplutki, posyp pudrem!