Ekspresowa szarlotka z jabłkiem i cynamonem. Jeśli masz gotowe jabłuszka w słoiku to zrobisz ją w 20 minut!

składniki:
- 2 opakowania ciasta francuskiego
- 6 dużych i dojrzałych jabłek
- 2 łyżki cynamonu
- 4 łyżki masła
- jajko
- 6 łyżek cukru
przyrządzanie:
- Jabłka pokrój w kosteczkę
- Masło rozgrzej w garnku, wsyp jabłka, dodaj cukier i cynamon
- Duś na małym ogniu, około 20 minut
- Jeden płat ciasta francuskiego rozłóż na papierze do pieczenia
- Rozłóż na nim jabłka, pokryj je drugim
- Wszystkie boki złącz, na górze zrób dziurki widelcem
- Roztrzep żółtko i posmaruj wierzch
- Piecz w temperaturze 180 stopni około 20 minut
- Jedz cieplutki, posyp pudrem!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














