Coś nowego czyli farsz do pierogów z dyni i świeżego szpinaku. Bardzo ciekawe połączenie i kolorystyczne i smakowe!

składniki:
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka papryki wędzonej
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- sól, pieprz do smaku
- 4 szklanki liści szpinaku/ 250 g
- 2 szklanki purée dyniowego przepis na puree tutaj >>>>klik>>>>>
- pół szklanki suchej kaszy jaglanej
przyrządzanie:
- Na dnie patelni rozgrzać olej. Cebulę i czosnek posiekać i smażyć krótką chwilę
- Kaszę jaglaną plus sypkie przyprawy ugotuj na miękko, według przepisu na opakowaniu
- Oczyszczony szpinak przelać wrzątkiem, następnie delikatnie osuszyć i dodać do smażącej się cebulki. Smażyć wszystko razem około 8 minut
- Kiedy kasza jest ugotowana, a cebulka i szpinak podsmażone przełożyć wszystkie składniki do dużej miski, dodać purée z dyni i krótko zblendować.
- Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem i tak przygotowanym farszem nadziewać pierogi.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














