Idealna jako dodatek lub osobny posiłek. Oto fasolka szparagowa w towarzystwie prażonej cebulki. Pycha!
[caption id="attachment_201124" align="aligncenter" width="1000"]
A green bean casserole with crispy fried onions[/caption]składniki:
- 500 g młodej zielonej fasolki
- 5 łyżek prażonej cebulki
- 2 - 3 łyżki octu balsamicznego
- sól, pieprz
- 1 łyżka oliwy z oliwek
przyrządzanie:
- Fasolkę ugotować w osolonej wodzie.
- Odcedzoną fasolkę przełożyć do miski, polać ją oliwą, octem, posypać prażoną cebulką, doprawić.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














