Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Filet z łososia w sosie kaparowym

Mięso z łososia jest niezwykle delikatne, bardzo smaczne i bogate w korzystne dla naszego zdrowia składniki. Jak zaserwować tę rybę na obiad? Można na wiele różnych sposobów. My jednak najbardziej uwielbiamy pieczonego w sosie kaparowym. Wypróbujcie sami.

healthy-1512552_960_720

składniki:

      • 800 g filetów z łososia
      • 2 łyżki masła
      • świeżo mielony czarny pieprz
      • sól
      • 2 łyżki masła
      • 1 płaska łyżka mąki
      • 100 ml bulionu
      • 100 ml kwaśnej gęstej śmietany
      • 2–3 łyżki marynowanych kaparów

przyrządzanie:

  1. Filet z łososia dzielimy na kawałki, nacieramy sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
  2. Połową masła nacieramy żaroodporne naczynie lub blachę, układamy rybę, obkładamy wiórkami pozostałego masła, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200˚C i pieczemy ok. 10–15 minut.
  3. W rondlu rozgrzewamy masło, dodajemy odcedzone kapary, smażymy ok. 1 minuty.
  4. Dodajemy mąkę i robimy jasną zasmażkę.
  5. Wlewamy bulion, dokładnie mieszamy, by nie było grudek, dodajemy śmietanę,  zagotowujemy mieszając. Polewamy sosem upieczoną rybę.

ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy