Fishburger czyli zamiennik zwykłego hamburgera. Zamiast kotleta dajemy do środka rybkę panierowaną. Smaczna propozycja na piątkowy obiad.
składniki:
- 1 kawałek dorsza lub mintaja
- okrągła bułka
- plaster pomidora
- plaster cebuli
- kilka plasterków ogórka
- liść sałaty
- majonez, według upodobań
- olej
- mąka, jajko i bułka tarta na panierkę do ryby
przyrządzanie:
- Umyj, osusz rybkę. Posól, dodaj pieprz.
- Obtocz porcję rybki w mące, jajku i bułce tartej i usmaż na złoty kolor.
- Bułkę przekrój na pół i po wewnętrznych stronach posmaruj majonezem.
- Na spodzie układamy kolejno: sałatę, rybę, cebulę, pomidora, ogórka i przykrywamy górną częścią bułki. Podajemy od razu.