Fishburger czyli zamiennik zwykłego hamburgera. Zamiast kotleta dajemy do środka rybkę panierowaną. Smaczna propozycja na piątkowy obiad. 
 

składniki: 
- 1 kawałek dorsza lub mintaja
- okrągła bułka
- plaster pomidora
- plaster cebuli
- kilka plasterków ogórka
- liść sałaty
- majonez, według upodobań
- olej
- mąka, jajko i bułka tarta na panierkę do ryby
przyrządzanie:
- Umyj, osusz rybkę. Posól, dodaj pieprz.
- Obtocz porcję rybki w mące, jajku i bułce tartej i usmaż na złoty kolor.
- Bułkę przekrój na pół i po wewnętrznych stronach posmaruj majonezem.
- Na spodzie układamy kolejno: sałatę, rybę, cebulę, pomidora, ogórka i przykrywamy górną częścią bułki. Podajemy od razu.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














