Ten włoski chlebek najlepiej smakuje najlepiej na gorąco, bez niczego.
składniki:
- 300 g mąki chlebowej lub na pizzę (2 szklanki)
- 25 g świeżych lub 7 g drożdży suchych
- zioła (tymianek, rozmaryn)
- 1 łyżeczka soli morskiej
- ½ łyżeczki cukru
- 200 ml ciepłej wody
- oliwa z oliwek
- oliwki (15–20 sztuk)
- sól morska (gruba) do wysypania blaszki i posypania placka
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















