Francuskie naleśniki Crepes Suzette to coś nowego dla wielbicieli tego deseru. Smakują wybornie!
składniki:
- 4 naleśniki według ulubionego przepisu
- 2 łyżki masła
- skórka z pomarańczy
- sok z pomarańczy
- sok z 1/2 cytryny
- 4 łyżki cukru
- 2 łyżki likieru pomarańczowego
- 4 łyżki koniaku
przyrządzanie:
- Usmaż naleśniki.
- Na patelni podgrzej soki owocowe z cukrem. Odparuj płyn.
- Na patelni (tej samej z cukrem owocowym) połóż naleśniki złożone w trójkąt. Dodaj skórkę z pomarańczy duś chwileczkę.
- Dodaj zimne masło i polewaj tym sosem naleśniki.
- Przed podaniem posyp cukrem, polej alkoholem i podpal.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















