
Proste, orzeźwiające, owocowe... No i pyszne!
czas: 1 minuta
liczba porcji: 2
składniki:
0,5 litra piwa typu pils
0,5 litra cydru (jabłkowego, ale ostatecznie może być i aromatyzowane)
50 ml likieru porzeczkowego
przyrządzanie:
Na dno pokli (lub kufli) wlać likier porzeczkowy. Potem wlać – obowiązkowo schłodzone – piwo i cydr. Podawać natychmiast.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













