Robi się je jak kotlety, a smakują jak frytki. No, może ich zdrowsza wersja!

składniki:
- 2 awokado
- mąka
- jajko
- bułka tarta
- sól, pieprz,
- 2 łyżki sezamu
przyrządzanie:
- Awokado pokrój w grubsze paski
- Mąkę zmieszaj z pieprzem i solą
- Obtocz kawałki awokado w mące, potem w roztrzepanym żółtku i na końcu z panierce z bułki tartej i sezamu
- Piecz około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
- Polej ulubionym sosem
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














