Typowo polski przysmak - galaretki drobiowe z kurczaka!

składniki:
6 skrzydełek
1 udko
1,5 l wody
5 ziarenek ziela angielskiego
3 listki laurowe
pieprz, sól
żelatyna (8 łyżeczek na 1 litr wywaru)
natka pietruszki
1 słoik mieszanki sałatkowej (groszek, marchewka, kukurydza)
przyrządzanie:
Skrzydełka i udko zalać wodą i gotować aż mięso zacznie odchodzić od kości. Następnie wyjąć mięso z wywaru. Wywar doprawić do smaku. Na każdy litr wywaru dodać 8 łyżeczek żelatyny.
W każdym pojemniczku ułożyć po listku natki pietruszki, kawałki mięsa oraz warzywa z mieszanki sałatkowej. Dopełnić kubeczki wywarem i wstawić do lodówki na całą noc.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














