Pyszne Gazpacho idealne na upalne dni.
składniki:
- cebula
- 3 ząbki czosnku
- pół ogórka sałatkowego
- papryka czerwona
- papryka żółta
- 3 kromki białego chleba
- puszka pomidorów
- łyżeczka mielonego kminu
- 1-2 łyżeczki octu
- 4 łyżki oliwy
- sól, pieprz
- natka pietruszki
przyrządzanie:
- Warzywa umyć. Cebulę, czosnek, pół ogórka i połowę papryki pokroić w dużą kostkę, a resztę ogórka i papryki w drobną kostkę.
- Chleb pokroić. Grubo pokrojone jarzyny, pomidory z sokiem, chleb, kmin i ocet zmiksować, stopniowo dodając oliwę.
- Zupę doprawić, dodać drobno pokrojone warzywa, schłodzić.
- Ozdobić pietruszką, podać z grzankami.