Gofry na mące razowej są o niebo zdrowsze od tych normalnych. Przepyszne z sezonowymi dodatkami! Polane miodem smakują jak niebo w gębie!

składniki:
- 2 szklanki mąki razowej
- 2 szklanki mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki cukru
- pół szklanki oleju słonecznikowego
- 2 jajka
przyrządzanie:
- Oddzielić białka od żółtek
-
Rozgrzać gofrownicę.
-
Wszystkie składniki oprócz białek zmiksować na gładką masę.
-
Białka ubić na sztywną pianę i bardzo delikatnie wymieszać z ciastem.
-
Piec w gofrownicy przez około 3 minuty, do rumianego koloru.
-
Podawać z ulubionymi dodatkami, najlepiej z owocami i miodkiem
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














