Niezwykle delikatne i chrupiące ciasto gofrowe. Doskonale smakuje w połączeniu ze słodkimi dodatkami. Sprawdź!
składniki:
- ¾ szklanki mąki pszennej
- 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 białka
- 2 żółtka
- 200 ml maślanki
- 120 ml mleka letniego
- 2 łyżki masła (roztopionego)
- 2 łyżki cukru pudru
- szczypta soli
przyrządzanie:
- Mąkę przesiewamy, dodajemy wszystkie składniki oprócz białek. Mieszamy. Ubijamy białka i delikatnie dokładamy do masy.
- Gotowe ciasto powinno być jednolite i gładkie.
- Podawać z ulubionymi dodatkami.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















