Bardzo ciekawy przepis na gołąbki bez zawijania.

składniki:
- kapusta
- 1,5 kg mięsa mielonego
- jajko
- szklanka kaszy manny
- sól, pieprz
- kostka drobiowa
- kostka wołowa
- 3 ząbki czosnku
- szklanka ketchupu
- mąka pszenna
przyrządzanie:
- Poszatkowaną kapustę włóż do miski, dodaj mięso mielone, jajko, i szklankę kaszy manny, dopraw solą i pieprzem.
- Całość wymieszaj i formuj niewielkie kule. Obtocz je w mące.
- Do garnka daj około 1 litr wody, ząbki czosnku, rosołki, ketchup i ułóż gołąbki.
- Gotuj gołąbki pod przykryciem na małym ogniu około 1,5 godziny.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














