Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Gołąbki inaczej: pulpety z kapustą w sosie pomidorowym

Przedstawiamy przepis na gołąbki inaczej. Niby podobne, a jednak inne! To, co się nie zmienia to smak i aromat. Taki obiad to obiad na medal!

food-1224501_960_720

składniki:

  • 40 dag mięsa mielonego
  • 25 dag kapusty pekińskiej, poszatkowanej
  • 1 duża cebula, posiekana
  • 1 szklanka kaszy manny
  • 2 jajka
  • 1-2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • mąka
  • olej
SOS:
  • 0,5 szklanki śmietany
  • 1 mały koncentrat pomidorowy
  • 3 szklanki wody
  • 1 kostka rosołowa
  • sól, pieprz
  • bazylia, oregano

przyrządzanie:

Wszystkie składniki wymieszać, z powstałej masy mięsnej uformować kulki, obtoczyć w mące i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju.

W czasie, kiedy klopsy smażą się na patelni, przygotować sos:
rozpuścić kostkę rosołową i wymieszać z pozostałymi składnikami.

Przygotować naczynie żaroodporne.

Klopsiki przełożyć do naczynia i zalać sosem.

Wstawić na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem