Pokaźna sztuka mięsa dla wielbicieli konkretnego jedzenia!
składniki:
- 4 golonki z indyka
- 4 cebule
- 4 ziemniaki
- jabłko
- pół litra piwa
- 2 łyżeczki zmielonego kminku
- 2 łyżeczki soli
- 4 ząbki czosnku
przyrządzanie:
- Posiekany i rozgnieciony czosnek połącz z kminkiem i solą. Skórę golonek ponacinaj w romby i natrzyj mieszanką przypraw.
- Cebulę pokrój w plasterki i ułóż na dnie naczynia żaroodpornego. Golonki połóż na cebuli, przykryj naczynie i wstaw do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C na pół godziny.
- Ziemniaki oraz jabłka obierz i pokrój na ćwiartki. Golonki wyjmij z piekarnika, obłóż ziemniakami i jabłkami, podlej piwem. Piecz godzinę w temperaturze 170 stopni C.