Pokaźna sztuka mięsa dla wielbicieli konkretnego jedzenia!

składniki:
- 4 golonki z indyka
- 4 cebule
- 4 ziemniaki
- jabłko
- pół litra piwa
- 2 łyżeczki zmielonego kminku
- 2 łyżeczki soli
- 4 ząbki czosnku
przyrządzanie:
- Posiekany i rozgnieciony czosnek połącz z kminkiem i solą. Skórę golonek ponacinaj w romby i natrzyj mieszanką przypraw.
- Cebulę pokrój w plasterki i ułóż na dnie naczynia żaroodpornego. Golonki połóż na cebuli, przykryj naczynie i wstaw do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C na pół godziny.
- Ziemniaki oraz jabłka obierz i pokrój na ćwiartki. Golonki wyjmij z piekarnika, obłóż ziemniakami i jabłkami, podlej piwem. Piecz godzinę w temperaturze 170 stopni C.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














