Wyśmienity deser- gorąca czekolada.

składniki:
- 1/3 szklanki śmietany 36%
- łyżka cukru
- 4 i pół szklanki mleka 3,2%
- 2 pomarańcze
- 300 g czekolady mlecznej
- 4 łyżki kakao
przyrządzanie:
- Ubij śmietanę z cukrem. Daj w chłodne miejsce.
- Kakao wymieszaj w pół szklanki zimnego mleka.
- Pozostałe mleko wlej do garczka.
- Skórkę z pomarańczy pokrój na kawałki, daj do mleka i zagotuj.
- Po przestudzeniu mleka wyjmij skórkę pomarańczową.
- Jeszcze raz zagotuj mleko, dodaj rozdrobnioną czekoladę i rozmieszane kakao.
- Podgrzewaj aż czekolada się stopi.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














