Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

Gorący krem z porów ochroni Cię przed przeziębieniem!

Pora na pora! Ta zielona roślina dostarcza mnóstwo witaminy C, A, K i E oraz jest cennym źródłem antyoksydantów. Możemy go spożywać w sałatkach, zapiekankach, sokach, ale najlepiej smakuje w połączeniu z jabłkiem. Dlatego dzisiaj zdradzamy przepis na pyszną zupę krem z pora i jabłka! 

?????????????????

składniki:

  • 2 pory
  • 2 jabłka
  • 1 marchewka
  • 2 ziemniaki
  • pieprz
  • sól
  • pół szklanki soku jabłkowego
  • 1 łyżka masła
  • natka pietruszki
  • śmietana 30%
 

przyrządzanie:

  • Por (białe części) pokrój na plastry. Na rozgrzanej patelni rozpuść masło, dodaj por i duś przez około 5-10 minut.
  • Marchewkę, ziemniaki i jabłko obierz, pokrój na mniejsze kawałki. Warzywa gotuj w wodzie, aż będą miękkie.
  • Pod koniec gotowania dodaj jabłko, sok jabłkowy, pieprz i por. Gotuj jeszcze przez 5 minut.
  •  Wszystko zmiksuj za pomocą blendera. Podawaj z grzankami i posiekaną pietruszką i łyżką śmietany.

 

 

Smakowało? ZOBACZ RÓWNIEŻ: Smak dzieciństwa: placki na sodzie