Grill jest przeszłością - ogłosili ludzie, którzy od 10 lat jedzą opiekaną byle jak kiełbasę i kaszankę. O tym, jak bardzo są w błędzie, przekonacie się już za chwilę...
Póki czas przyszykujcie sobie SZPARAGI Z BOCZKIEM. Jeśli w daniu tym znaleźliście za dużo mięsa, sięgnijcie po BAKŁAŻANY NA OSTRO albo CUKINIĘ FASZEROWANĄ FETĄ I ORZESZKAMI. U miłośników kuchni bezmięsnej uznanie znajdą też zapewne GRILLOWANA POLENTA ZE SZPINAKIEM oraz SZASZŁYKI Z TOFU.
Macie ochotę na owoce morza? Bardzo proszę – SZASZŁYKI KREWETKOWE przygotujecie niezwykle szybko.
A dla zwolenników czegoś bardziej konkretnego mamy całą plejadę dań mięsnych. Prosty do przyrządzenia, a zarazem smaczny i efektowny jest KURCZAK W BOCZKU. Dla tych zaś, którzy lubią nieco bardziej orientalne smaki polecamy SZASZŁYKI Z INDYKA I ANANASA oraz SZASZŁYKI Z KURCZAKA I TRAWY CYTRYNOWEJ