Długo oczekiwany sezon na ucztowanie w plenerze nareszcie się rozpoczął. Nasze grillowane menu często ulega zmianie, bywa rozszerzane o nowe smaki, zazwyczaj przyprawy, dodatki i sosy. Jednak w centrum uwagi zawsze pozostaje mięso w postaci: różnorodnych kiełbasek, szaszłyków i ulubionych porcji drobiu. Co i jak długo grillować? Podpowiadamy jak przygotować smaczny i zdrowy posiłek na grillu.
Nic w tym dziwnego, że gdy robi się ciepło uwielbiamy na otwartej przestrzeni ogrodu, łąki, nawet parku przygotowywać niecodzienne, grillowane posiłki. Na rozpalonych węglach grillujemy dania, za którymi tęsknimy przez całą zimę. Na tego typu posiłki możemy pozwolić sobie z dużą częstotliwością bowiem, pieczone na żywym ogniu mięsa doskonale wpisują się w zdrową dietę paleo. Na gorących rusztach lądują kiełbaski i kaszanka w naturalnych osłonkach, karkówka i steki, czyli zdrowe niskoprzetworzone produkty, dostarczające organizmowi białka i niezbędnych kwasów tłuszczowych. Jakie przysmaki w jakim odcinku czasu grillować, aby były soczyste i pięknie przyrumienione?