Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Grochówka bez mięsa dla wegan! Przepyszna

Wegańska grochówka pełna aromatycznych zapachów wspaniale wygląda doskonale smakuje i jest bardzo łatwa w wykonaniu. Groch jest doskonałym źródłem białka dlatego zupa jest sycąca i do tego zdrowa! Jak przygotować najlepszą wegańską grochówkę? W pierwszej kolejności wypłucz dokładnie groch tak aby pozbyć się piany, następnie groch zalej zimną wodą  zostaw najlepiej na całą noc.

   

składniki:

  • 350 g łuskanego grochu w połówkach
  • 1 średnia cebula
  • 2 marchewki
  • 1 korzeń pietruszki
  • kawałek selera
  • kawałek pora ( biała część
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 ziemniaki
  • 3 liście laurowe
  • 3 bobki ziela angielskiego
  • 2,5 łyżeczki wędzonej papryki
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 1/2 łyżeczki suszonego tymianu
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki do posypania

przyrządzanie:

  1. Groch dokładnie płuczę, przekładam do garnka, zalewam wodą i zostawiam na noc.( Można pominąć ten krok, ale wówczas groch należy gotować dłużej)
  2. Cebulę kroję w kostkę, podsmażam w dużym garnku na oleju, dodaję pokrojonego w talarki pora i chwilę smażę.
  3. Do garnka wrzucam groch (bez wody) Dodaję: Liście laurowe, ziele angielskie, wędzoną paprykę całość zalewam wodą (około 1,5 litra)
  4. Marchewkę,seler,pietruszkę,ziemniaki, kroję w kostkę następnie dodaję do zupy. Dodaję pozostałe przyprawy: Majeranek,tymianek, sól, pieprz i gotuję do miękkości warzyw.
  5. Pod koniec gotowania dodaję starty na tarce czosnek. Jeśli zupa jest zbyt gęsta możesz dolać trochę wody.
  6. Gotową zupę posypuję natką pietruszki.

uwagi:

Piękne zdjęcie i przepis pochodzą z bloga KUKUŁECZKI.PL >>>>>>>>>KLIK>>>>>>>>>>>