Pyszny i prosty deser. Gruszki zapiekane z miodem, cynamonem i sokiem z cytryny.

składniki:
- 3 gruszki
- 3 łyżki miodu
- 1 łyżeczka cynamonu
- sok z połowy cytryny
przyrządzanie:
- Gruszki myjemy, kroimy w grube plastry.
- Miód mieszamy z cynamonem i sokiem z cytryny, a następnie smarujemy nim gruszki.
- Całość zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 20 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














