Wędzona szynka, kawałki soczystej gruszki zapieczone pod kawałkami sera rokfor - to połączenie smakuje znakomicie.
czas: 15 minut
liczba porcji: 2
składniki:
- 2 kromki chleba z ziarnami
- 1 gruszka
- 2 plasterki wędzonej szynki
- 50 g sera rokfor
- 1 łyżeczka masła
przyrządzanie:
Kromki chleba opiec na złoty kolor. Posmarować masłem, ułożyć na nim kawałki szynki. Następnie ułożyć kawałki obranej ze skórki gruszki i kostki sera. Piec ok. 5 minut i natychmiast podawać
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














