Te grzanki smakują najlepiej z każdym rodzajem zupy czy kremu na gorąco. Uwielbiamy je.
składniki: 
- ser parmezan (najlepiej gotowy w woreczku, starty)
- masło
- czosnek
- kilka kromek chleba
przyrządzanie:
Chleb kroimy w małe kosteczki
Ser (najlepiej kupić już gotowy, starty) ścieramy na malutkich oczkach tarki.
Masło roztapiamy na patelni, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę.
Dodajemy grzanki i na małym ogniu podsmażamy je.
Smażymy do czasu, aż będą całkowicie twarde. Pilnujemy, aby na patelni nie było zbyt dużo, ale i zbyt mało masła.
Pod koniec obsypujemy grzanki startym parmezanem
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















