Przepis na grzanki z serem twardym idealne na małą przekąskę, śniadanie, podwieczorek.
Składniki:
- 12 kromek bułki pszennej
- 250 g twardego sera (ementaler, gruyere)
- 12 zielonych oliwek bez pestek
- 1 łyżka posiekanej natki
- pietruszki
- 100 g masła
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Ser zetrzeć na tarce o dużych otworach. Oliwki posiekać. Roztopić łyżkę masła, dodać oliwki, natkę, ser, doprawić solą, pieprzem i wymieszać.
Kromki bułki posmarować masłem. Nałożyć masę serową i zapiekać około 10 minut w temperaturze 180 st.C. Wyjąć, gdy ser zacznie się topić.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













