Lubicie guacamole? Koniecznie spróbujcie jego wersji na ostro. Ma wyrazisty smak i pasuje zarówno do nachosów, kanapek, jak i innych przekąsek!
składniki:
- 4 dojrzałe awokado
- 2-3 ząbki czosnku
- 1-2 łyżki dobrej oliwy z oliwek
- ½ papryczki chili
- ½ pęczka świeżej kolendry
- 1 czerwona cebula
- sok z połowy limonki
- TABASCO
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
Awokado przekroić na pół. Usunąć pestki.
Delikatnie wyjąć miąższ łyżeczką, pokrój w drobną kostkę lub rozgnieść widelcem na gładką masę. Do avocado dodać posiekaną cebulę , roztarty czosnek, drobno pokrojoną świeżą kolendrę i papryczkę chili. Dokładnie wymieszać. Dodać oliwę i sok z limonki.
Wszystko przyprawić solą, pieprzem i kilkoma kroplami tabasco.