Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Gulasz z dorsza

Lubicie ryby i owoce morza? A co powiecie na gulasz z dorsza, z pomidorami i warzywami? Zdrowy, pełnowartościowy posiłek!

ajoarriero-1252669_960_720

składniki:

  • 800 g  filetów z dorsza
  • 1 l  wody
  • 200 ml dobrego białego wina
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1/2 pęczka tymianku
  • 5 kuleczek ziela angielskiego
  • 2-3 listki laurowe
  • 2 pietruszki
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 2 marchewki
  • 1 puszka pomidorów pokrojonych w kostkę
  • 2 cebule
  • 4 ziemniaki
  • 2 łyżki  oliwy

przyrządzanie:

Cebule drobno poszatkuj, przysmaż w rondlu, dodając po 2-3 minutach obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Marchewkę i pietruszkę umyj, obierz, pokrój w drobną kostkę i dodaj do rondla. Smaż na oliwie, mieszając. Na koniec do warzyw dodaj pokrojone w cienkie plasterki łodygi selera naciowego  oraz liść laurowy i ziele angielskie. Do rondla wlej także wino i duś chwilę, dodaj puszkę pomidorów, posiekaną natkę i tymianek. Do rondla wlej wodę, przypraw solą i pieprzem, duś ok. 10-15 min na średnim ogniu. Dorsza w całości włóż do gulaszu, garnek przykryj pokrywką i duś jeszcze kilka minut, aż dorsz “dojdzie”. Następnie delikatnie pomieszaj cały gulasz, dzieląc dorsza na mniejsze kawałki.

ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem