Ciekawy pomysł na gulasz z owocami.
składniki:
- 1 kg wołowiny
- 2 cebule
- 3 łyżki oliwy
- marchewka
- pietruszka
- 2 ziemniaki
- mała cukinia
- 3 pomidory
- kiść zielonych winogron
- liść laurowy
- tymianek
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Do mięsa dodajemy przyprawy i przekładamy do garnka z rozgrzana oliwą.
- Lekko podsmażamy, po czym dolewamy 1 szklankę wody, dusimy ok. godziny.
- Warzywa z włoszczyzny myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Warzywa dodajemy do mięsa i przyprawiamy.
- Dusimy ok. 1 h. Cukinię i cebulę kroimy w kostkę. Pomidora parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w ćwiartki.
- Winogrona dzielimy i dodajemy do gulaszu.