Ciekawy pomysł na gulasz z owocami.

składniki:
- 1 kg wołowiny
- 2 cebule
- 3 łyżki oliwy
- marchewka
- pietruszka
- 2 ziemniaki
- mała cukinia
- 3 pomidory
- kiść zielonych winogron
- liść laurowy
- tymianek
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Do mięsa dodajemy przyprawy i przekładamy do garnka z rozgrzana oliwą.
- Lekko podsmażamy, po czym dolewamy 1 szklankę wody, dusimy ok. godziny.
- Warzywa z włoszczyzny myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Warzywa dodajemy do mięsa i przyprawiamy.
- Dusimy ok. 1 h. Cukinię i cebulę kroimy w kostkę. Pomidora parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w ćwiartki.
- Winogrona dzielimy i dodajemy do gulaszu.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














