Napój z kurkumy idealny na ból gardła. Łagodzi objawy.
składniki:
- 4 szklanki wody
- 2 łyżki startego świeżego korzenia kurkumy, lub 1 łyżeczka mielonej kurkumy
- świeża cytryna
- miód do smaku
przyrządzanie:
W garnku zagotuj wodę i dodaj kurkumę. Jeśli użyjesz świeżego korzenia, gotuj około 15-20 minut. W trakcie gotowania dokładnie mieszaj. Na końcu dodaj kilka kropel cytryny i miodu.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















