Tym razem oliwki w cytrusowej odsłonie! Hiszpańskie zielone oliwki są przepyszne jako dodatek do dań, ale też same w sobie. Są one bogate w tłuszcze, dlatego też robi się z nich oliwę. Mają w sobie wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3, które zapobiegają wielu chorobom. Oliwki zawierają w sobie także witaminę E, świetną między innymi dla naszej skóry.
składniki:
- hiszpańskie zielone oliwki,
- grapefruit,
- cytryna,
- pomarańcza,
- mandarynka,
- łosoś wędzony,
- kolendra
przyrządzanie:
- Odkrój skórkę ze wszystkich cytrusów i pokrój ją w cieniutkie paski.
- Następnie z owoców wyciśnij sok do miseczki, dodaj do niego hiszpańskie zielone oliwki, kawałki łososia oraz posiekaną kolendrę.
- Całość wymieszaj i udekoruj paskami skórki owoców.
uwagi:
Więcej informacji na temat hiszpańskich oliwek na: www.hiszpanskieoliwki.pl