Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

HIT! Sernik kokosowy na zimno

Idealny na lato sernik na zimno, który smakuje tak jak uwielbiane przez wszystkich Rafaello!

składniki:

  • 1 opakowanie sera ricotta (250 g)
  • 1 opakowanie wafelków kokosowych (200 g)
  • 1 duże opakowanie jogurtu greckiego (400 ml)
  • 2 białe czekolady (2 x 10 dag)
  • 10 dag drobnego cukru do wypieków (ok. 1/2 szklanki)
  • 2 i 1/2 szklanki mleczka kokosowego (ok. 700 ml)
  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych (ok. 5 dag)
  • 3 łyżki żelatyny + 4 łyżki gorącej wody

przyrządzanie:

  1. Wafelki pokrusz i wyłóż nimi równą warstwą na spód formy.
    (11 cm x 30 cm).
  2. Ricottę zmiksuj z jogurtem greckim i cukrem. Dodaj mleczko kokosowe. Miksuj 2-3 minuty.
  3. Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej (mały garnuszek z czekoladą wstaw w większy z gotującą się wodą). Dodaj do masy serowej i miksuj 2 minuty.
  4. Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie i delikatnie dodaj do masy serowej, cały czas miksując ok. 2-3 minut.
  5. Za pomocą łyżki delikatnie wykładaj masę serowo-kokosową na wafelki. Wstaw do lodówki na 3-4 godziny.
  6. Delikatnie zdejmij formę i posyp wiórkami kokosowymi. Ciasto pokrój na porcje.
  7. Podawaj schłodzone na deser.