Kawa mrożona to idealny letni napój. Ochładza, a jednocześnie jest deserem. Takie 2 w 1, do przygotowania w krótkim czasie. A próbowaliście dodać lawendę? Suszona lawenda daje bardzo ciekawy smak, który zdecydowanie kojarzy się z latem. Dla smakoszy kawy i nie tylko, to będzie hit lata!

składniki:
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 2 łyżeczki cukru lawendowego
- 50 ml zimnej wody mineralnej
- 100ml zimnego mleka
- 100ml śmietany kremówki
przyrządzanie:
- Kremówkę ubij,jednak nie na bardzo sztywno
- Do shakera (lub słoika) wsyp kawę, cukier, kilka pokruszonych kostek lodu i wlej wodę
- Zamknij szczelnie i energicznie potrząśnij aż do uzyskania piany
- Kawę mrożoną przelej do szklanek, wlej mleko, a na koniec bitą śmietanę
- Z wierzchu posyp obficie suszoną lawendą