Nie wyobrażamy sobie Wielkanocy bez lukrowanych babek i ciast. Jak zrobić gęstą polewę? Wszystkiego dowiesz się w przygotowanym poradniku.
składniki: 
- 1 i 3/4 szklanki cukru pudru
 - 2 łyżki soku z cytryny
 - 2 łyżki letniej wody
 
przyrządzanie:
- Cukier puder przesiej przez sitko.
 - Sok z cytryny wymieszaj z letnią wodą.
 - Do soku z wodą stopniowo dodawaj cukier puder. Cały czas mieszaj łyżką.
 - Jeżeli lukier jest za rzadki, dosyp więcej cukru pudru.
 
ZOBACZ RÓWNIEŻ: Ciasteczka owsiane
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















