Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Idealny na JESIEŃ – napój dyniowy z dodatkiem herbaty

Sezon na dynie w pełni. Ten pomarańczowy owoc o nietuzinkowym kształcie, posiada niezwykłe walory smakowe, a przede wszystkim jest bardzo pożywny. Co więcej, dostarcza naszemu organizmowi witaminy A, B oraz C, a także sód, potas, magnez, wapń i żelazo. Warto również dodać, że występuje na świecie w 760 odmianach.

Eksperci Ahmad Tea London przygotowali oryginalny przepis na napój dyniowy z dodatkiem herbaty, który rozgrzeje nas w nawet najchłodniejszy jesienny wieczór.

pumpkin-tea-latte

składniki:

  • 3 torebki herbaty Ahmad Tea Cinnamon Haze
  • ¾ szklanki gorącej wody
  • ¼ szklanki puree z dyni
  • 2 szklanki mleka migdałowego
  • 1 laska wanilii
  • 1 łyżeczka miodu gryczanego
  • szczypta cynamonu
  • szczypta gałki muszkatołowej

przyrządzanie:

Sposób przygotowania puree z dyni:

  1. Małą dynię umyj, przekrój i dokładnie wyjmij wszystkie pestki. Pamiętaj również o usunięciu ogonka.

  2. Następnie pokrój ją na ćwiartki i połóż na blasze do pieczenia, wcześniej wyłożonej pergaminem.

  3. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piecz około 40 minut.

  4. Dynię ostudź, wydrąż miękki miąższ łyżką, a następnie zblenduj go.

Sposób przygotowania napoju:

  1. Zaparz 3 torebki herbaty Ahmad Tea Cinnamon Haze w ¾ szklanki gorącej wody przez 3 minuty. Po wyjęciu wyciśnij dokładnie torebki, by uzyskać pełnię smaku.

  2. Do ¼ szklanki puree z dyni wlej esencję herbacianą i ubij za pomocą trzepaczki. Następnie podgrzej w garnku na średnim ogniu.

  3. W tym samym czasie, w drugim małym rondelku, podgrzej mleko migdałowe, dodaj ziarenka wanilii oraz miód gryczany. Podgrzewaj składniki prawie do momentu wrzenia.

  4. Puree dyniowe z esencją herbacianą rozłóż do dwóch kubków, a następnie wlej do nich podgrzane mleko migdałowe.

  5. Napój posyp cynamonem i gałką muszkatołową. Podawaj gorący.

ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy