Nie ma kuchni bez jajek! Ciężko bez nich zrobić dobry placek czy sycące śniadanie (naszym zdaniem). W zasadzie ile jajek tygodniowo można zjeść bez szkody dla zdrowia? Czytaj dalej, szczególnie jeśli masz problemy z cholesterolem, albo krążeniem!
- RADA: Nie przechowuj jaj zbyt długo, czyli powyżej 3 tygodni. W lodówce układamy je spiczastym końcem do dołu. W ten sposób żółtko pozostanie w środku jaja, z daleka od komory powietrznej, znajdującej się w jego drugim końcu. Wtedy dłużej zachowa świeżość. Jaśniejsze czy ciemniejsze zabarwienie skorupki, nie ma żadnego znaczenia.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















