Jaglanka bananowa to pyszna propozycja na szybkie i zdrowe śniadanie podana z dowolnymi owocami. Przygotowana na mleku z dodatkiem cynamonu.
składniki:
- 90 g suchej kaszy jaglanej
- 2 bardzo dojrzałe banany
- 250 ml mleka
- 1 łyżeczka cynamonu
- ulubione owoce do podania, mogą być mrożone
przyrządzanie:
- Jeśli używasz mrożonych owoców to odpowiednio wcześnie je odmroź, zasyp łyżką cukru i podgotuj
- Kasze jaglaną wsypuję na patelnię i prażę na sucho przez 2 minuty na małym ogniu.
- Kaszę przekładam do garnka, wlewam mleko i gotuję pod przykryciem przez około 8 minut.
- Banana obieram, kroję w talarki, dodaję do kaszy, dodaję 1 łyżeczkę cynamonu i gotuję jeszcze przez chwilę, aż kasza wchłonie mleko.
- Pudding przekładam do mieszczek podaję z mrożonymi owocami lub świeżymi
uwagi:
PRZEPIS I PIĘKNE ZDJĘCIA POCHODZĄ Z BLOGA KUKUŁECZKI.PL >>>>>>>>>>>KLIK>>>>>>>>