Potrawa idealna dla koneserów tradycyjnej polskiej kuchni. Wystarczy kilka jajek, odrobina śmietany,troche szczypiorku, sól, pieprz i gotowe. Smacznego!!!
Składniki:
- 8 jajek ugotowanych na twardo
- 60 ml śmietany
- 1 łyżka drobno
- pokrojonego szczypiorku
- 1 łyżka masła
- sól, pieprz
- 3 łyżki bułki tartej
- masło do smażenia
Przygotowanie:
Ugotowane jajka ostudzić, przekroić ostrym nożem wzdłuż na połówki razem ze skorupką. Uważać, by jak najmniej uszkodzić skorupkę.
Łyżeczką wyjąć białka razem z żółtkami ze skorupek i drobno posiekać. Skorupki zachować. Do białek i żółtek dodać śmietanę, szczypiorek doprawić farsz solą oraz pieprzem i przesmażyć na jednej łyżce masła. Farszem napełnić skorupki, wyrównać powierzchnię i posypać bułką tartą. Kłaść jajka farszem do dołu na rozgrzane masło i smażyć, aż się zrumienią.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













